2 Kasım 2015 Pazartesi

KPSS Düz Memurluk Nedir ? Puanları Nedir ?


Düz Memurluk Nedir ?
Tüm okul mezunlarının (Lise, Önlisans, Lisans hangi alandan mezun olduğu fark etmiyor) görev alabileceği memur kadrolarına düz memurluk denir.

Düz Memur Olmak İçin Ne Gerekiyor?
Düz memur olabilmek için  KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girmek gerekir.



KPSS'YE GİRMEK İÇİN NEREYE BAŞVURULUR
KPSS'ye girip sınav puanı alındıktan sonra takip sürecine geçilir. Düz memur atamaları genellikle merkezi yerleştirme şeklinde olabileceği gibi kurumlar şahsen başvuru şeklinde de olabilir.Merkezi alımlar KPSS tercih dönemlerinde ÖSYM (Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi)ne  başvurularak tercihler yapılır ve alınan puan doğrultusunda istenilen kuruma atama yapılır. Kurumsal alımların ise tarihleri çok değişkendir. Kurumsal alımlar takip sayfası linki aşağıda belirtilmiştir.

Merkezi Alımlar
ÖSYM sayfası www.osym.gov.tr dir.

Kurumsal Alımlar
Kurumsal Alımlar (şahsen başvuru) Takip Sayfası İçin TIKLAYINIZ

Düz Memurluk için Başvuru Tarihi Nedir ?
İlgili tarihler her yıl ÖSYM sınav takviminde yayınlanır. osym.gov.tr ana sayfasına  giderek öğrenebilirsiniz.
Örnek 2016 ÖSYM sınav takvimi için tıklayınız
Örnek 2015 ÖSYM sınav takvimi için tıklayınız


KPSS Ne Zaman Yapılıyor ?
KPSS: lise ve önlisanslar için 2 yılda bir yıl yapılır (Çift yıllarda)
KPSS lisans ise her yıl yapılır fakat düz memurluğa girebilmek için çift yılda yapılan sınavlara girmek gerekir.

KPSS DE HANGİ DERSLERDEN KAÇ SORU GELİYOR?
KPSS :Lise, önlisans ve lisans sınav formatı aynıdır. 120 soru sorulur. Bu 120 sorunun 60 tanesi genel yetenek (Türkçe- matematik) ve 60 tanesi genel kültür (Tarih,Coğrafya, vatandaşlık, genel kültür, güncel konular ) dır. Atanmak için gereken minumum net sayısı 85 ve üzeri net olması gereklidir. Tabi sınavın zorluğuna göre çok daha düşük netlere yüksek puan alınabilir veya yüksek netlere düşük puan alınabilir. Söylediğimiz rakam tahminidir. Önemli olan sınav başarı sırasıdır.


Düz Memurluk KPSS klavuzlarında Nasıl Geçiyor ?
Düz memurluk KPSS klavuzunda B grubu kadrolar içerisinde yer alır ve nitelik kodu olarak lise mezunlarında 2001, önlisans mezunlarında 3001 ve lisans mezunlarında ise 4001 olarak geçer.


Düz Memurlukta Hangi Puan Türleri Nedir ?
Lise Mezunları için KPSS de P94 ,
Önlisans Mezunları için:P93 ,
Lisans Mezunları için ise P3puanı düz memurluk için baz alınır.


Düz Memurluk Taban Puanları Nedir ?
Lise mezunları düz memurluk taban puanları için tıklayınız
Önlisans mezunları düz memurluk taban puanları için tıklayınız
Lisans mezunları düz memurluk taban puanları için tıklayınız

6 yorum:

  1. Mehabalar,
    Ben Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü mezunuyum 2016 KPSS den 87 net çıkardım. Bu netin atanmam için yeterli olmayacağını düşünüyorum ama 4001 memurluk için bir şansım olur mu sizce? Böyle bir şansım varsa eğer askerliği erteleyecegim yoksa şayet aradan çıkarmayı düşünüyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ☺

    YanıtlaSil
  2. Kardeşim üniversite bitirdin madem niye başkalarının hakkına giriyorsunuz madem o bölüm iyi değildi neden okudunuz millet o kadar çalışıyor çabalıyor sizin gibi gereksizler yüzünden neden açıkta kalsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimsenin kimsede hakkı falan yok torpil olayı dışında sen de gidip üniversite sınavına hazırlan o zaman, kim tutuyor seni, memur olan ya da olmaya çalışan senin gibiler üniversite sınavına girince size hakkımıza giriyorsunuz diyecek kadar vahim duruma düşen tek bir insan evladı olduğunu sanmıyorum, kazık kadar adamlarsa sürekli birileri sınava girmesin bizim gibiler yerleşsin gibi mantık yoksunu iftiralarla kendi başarısızlığını örtpas ediyor. Zihniyet aynı kesin meslek ve okuma gereksinimi olmayan bir fırsat. Hayır yani adam gibi çalışanın, hedefi memurluk olanın üniversite bitirmiş insan ile eşit kulvarlarda yarıştığı hatta geçebileceği, YGS'nin bireye açtığı bilgi sorgulamayı geçtim,yıldırma politikasından hallice verilen "sen yorumla ama sadece benim doğru olarak kabul gösterdiğim mufredata göre yorumla, düşüncelerine ve şahsi varsayımla kabul görsen de bsns ters düşen değer yargılarına bulaşma" diye bağıran soru çözmeye bile ambargo koyan psikolojisinin aksine KPSS sadece müfredat'ı bil yeter kulağa yatkın gelen tuzakların aksine kesin cevaplara sorulardan oluşan, zaman tasarruflu kolay çalışma imkanı sağlanan bir sınav. Gereken önemi göstermeyip yerleşemem korkusu olan insan hak etmiyordur zaten işini şansa bırakmıştır. Şu yapsam yeter diyorsan ve onun aşağısı senin memuriyetini riske atacak kadar düşükse inşallah kazanamazsın derim ben, çünkü on sekizlik ders konusunda durumu vahim düz lis temelli veletlerin bile gelecek kaygısını bir şekilde hissettiği, aralıklı periyodlarla çalışsa 85 üstü alabileceği kadar rahat bir sınav. Lise mezunuyum üniversiteye yeniden hazırlanıyorum ve 89 puan aldım, yerleşemem çünkü anadolu lisesi mezunuyum 10 bin civarı kadronun 8000'i sağlık meslek ve teknik liseden alınıyor sıralamam yedi binde.

      Konu kapsamının genel yetenek kısmı ve az da olsa coğrafyanın, ikinci dünya savaşı öncesi tarihe zaten daha zor sorularla hazırlanıyoruz, hatta zor değil hep ucu açık ve en kolayında dahi yorum yapıp kesin doğru cümlesini barındırmayan yorum sorularıyla.

      Vatandaşlığa bir kez bile bakmadım ve bunun sonucunda 58 genel yetenek 33 Genel Kültür sonucunda zor bir ihtimal yerleşmem.

      Fakat mucize olup da yerleşsem sırf ben geçen sene kazanıp daha yükseğini hedeflediğim üniversiteye ikinci sefer pes etmeden köpek gibi hazırlandığım halde onlar liseden sonra bırakıp pes etti, bu kapıya dayandı düşüncesiyle kuru vidan gapıl eğitimime sağlayabileceğim bu ekonomik destekten mahrum mu kalmalıyım?

      Yok öyle bir dünya.

      Kimse anasının karnından bilgi ile doğmadı, kimseye statüsüne göre ek puan verilmedi kimseye memurluk olmazsa ünivesite okuyamazsın, memurken idelist tarafın ağır basarak otuz yaşında hukuk kazanabildin ama kpssye girmeyen üniversite adaylarının hakkına giriyorsun gibi bencil bir teklif de sunulmadı, aksine bunlar hep örnek insan olarak gösterildi.

      0 dan bugüne kadar gelen bilgi birikiminin senden fazla olması da seni dibine kadsr HAK EDEREK geçtiğini gösterir. Şimdi git iki sene daha açıkta bekle.

      Sil
  3. Sen ne sacmaliyon. Adam gidip okumus kimin hakkina girmis. Arti okudugu bolumden atanamamissa duzden atanmak ister sanane bundan. O 4 yil okuyup duzden atanabiliyosa okumayip 4 yil calisip atanamayan adam zaten hak etmiyo. Bos bos islerin pesinden kosmayin.Puan var siralama var kim hakettiyse o atanir.

    YanıtlaSil
  4. Sen ne sacmaliyon. Adam gidip okumus kimin hakkina girmis. Arti okudugu bolumden atanamamissa duzden atanmak ister sanane bundan. O 4 yil okuyup duzden atanabiliyosa okumayip 4 yil calisip atanamayan adam zaten hak etmiyo. Bos bos islerin pesinden kosmayin.Puan var siralama var kim hakettiyse o atanir.

    YanıtlaSil
  5. p3 puan türünde baraj en az kaç olamlı

    YanıtlaSil